Környezet

Zöld fal projekt

Leányka utcai lakótelep Budafok
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Zöld falról szóló javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a felvetett probléma magán tulajdonon valósulna meg, itt nem látjuk biztosítottnak, hogy a megvalósításhoz, minden tulajdonos hozzájárulását adja ezért  a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. 

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

A Leányka utcai lakótelep éles kontrasztot jelent az alapvetően polgári arculatú Budafokhoz viszonyítva. A szürkeséget jelentősen enyhítheti, ha a lakótelep épületeinek hőszigetelésével egyidejűleg az önkormányzat kiegészítő támogatást nyújt zöld fal kialakítására. Ehhez 1.5 méterenként szükséges acélhuzalt létesíteni, hogy vadszőlő vagy egyéb futó növény azon megtelepedhessen. Az esztétikai javuláson felül az épület is jól jár: a lombréteg alatt az alacsonyabb kéndioxid-tartalom és a záporesők elleni védelem miatt kisebb a korrózió. A futónövények megvédik az épületet a falra csapódó esőtől, a napfény, a fagy káros hatásaitól, a hőingadozás veszélyeitől. Sőt, a házfalak nedvesedését is gátolják, mert vízfelvételükkel folyamatosan szárítják a talajt. Franciaországban, Svédországban már évek óta törvényben van egy olyan rendelet, amely előírja, hogy minden kereskedelmi céllal létrehozott épületet zöld növényzettel kell beborítani, kivéve, ha napelemet helyeznek el a tetőn.