Környezet

Vízelvezető árok kivezetése

Tegzes utca Hittérítő utca Budafok
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Vízelvezető árok kivezetéséről szóló javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk: A Tegzes utca mellett található vízelvezető árkot a Budapest Közút Zrt. kezeli és üzemelteti. A kivezetést azonban jelenleg nem lehet visszaállítani az uralkodó terepviszonyok miatt, a vízgyűjtő területről a csapadékvizet zárt rendszerben lehetne levezetni a Péter – Pál utcai befogadóba. A tervezés és megvalósítás keretösszege meghaladja a részvételi költségvetés által biztosított határokat, így a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. 

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Évtizedekkel ezelőtt a Tegzes utca mellett található vízelvezető árok ki volt vezetve a Tegzes utca egy alacsonyabb pontjára. (Kb 20 méterrel arrébb) Ahol a víz lefolyhatott a patakba. Az egymást követő útrekonstrukciók alatt ezt a kivezetést megszüntették, bezárták. Most a Tegzes Hittérítő sarkán lévő árkokban folyamatos a pangó víz, ami a talaj agyagossága miatt, nem tud elszivárogni. Ezért itt szúnyogok ipari méretű tenyésztése folyik, valamint a melegebb időkben kellemetlen szagok terjengenek. Ez a probléma orvosolható lenne, a régi kivezetés vissza állításával.