Környezet

Vízelvezető árok kiépítése

Arany János lakótelep, Kiránduló 4 sz. társasház feletti terület Budafok
default image

Nem szavazható

 

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Vízelvezető árok című javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy korábban történt helyszíni egyeztetés és bejárás alapján, miszerint a ház kijavítja a tulajdonát képező lábazati fal melletti meghibásodott járdaburkolatot, (azt a Városfejlesztési és üzemelétetési Irodán jelezve) hivatalunk kiépít egy folyókát a csapadékvíz elvezetésének céljából, vagyis a probléma megoldása folyamatban van, ezért a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Mindazonáltal a javaslatot továbbítjuk az illetékes fővárosi hatóság felé.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

A Kiránduló utca 4 A/B az első épület az Arany János úti lakótelep alsó részén. A lakótelep domboldalra épült, ezért beszélhetünk alsó és felső részről. A lakótelep fentebb található épületei, a lakótelep építésekor mindenhol kaptak esővízelnyelőt, de az alsóbb épületek, amelyeket utoljára épültek meg, azok nem. Az épület mögött, a kutyafuttató felől egy füves terület, rézsű található, ahonnan a csapadékvíz az épület hátsó oldala felé folyik le, nagyobb esőzéskor ill. télen hóolvadáskor pedig az épület alá, a pincébe is. Ilyenkor több centimétert is meghaladó víztömeg áll az épület alatti pincében, illetve a lezúduló víz a pince lejárati lépcsője alól a földet kimosta, ott jelenleg egy üreget található. A társasház az így keletkezett üreg tömedékelésére injektálással már kért be árajánlatot szakembertől, amely munka a jövő évben meg is fog valósulni. A társasház arra nyújtja be pályázatát, hogy az épület mögött, az önkormányzat tulajdonában található füves területen egy, a csapadékvíz elvezetésére alkalmas árkot alakítsanak ki, töltsenek fel kaviccsal ahogy az a fenti társasházi épületeknél is kialakításra került. Valamint ültessenek olyan növényeket a szóbanforgó területre amelyek képesek felfogni a csapadék egy részét.