Környezet

Üveghulladékgyűjtő konténer

Háros u - Nagytétényi út kereszteződés Budatétény
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Üveghulladékgyűjtő konténer című javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a fővárosban a szelektív hulladékgyűjtők megszervezése és lebonyolítása alapvetően fővárosi hatáskör, a Fővárosi Közterület Fenntartó feladatkörében folyik. A szelektív hulladékgyűjtést önkormányzati közterületen a Dunafok szabadidőparkban kísérleti jelleggel megkezdtük saját hatáskörben, amelyben a lakosság hajlandóságáról is tapasztalatokat szerzünk. A tapasztalataink alapján a meglévő üveggyűjtő helyek környékét sokan kommunális hulladék lerakására használják, így rengeteg a lakossági panasz. A felvetett probléma nem az önkormányzat hatáskörébe tartozik, ezért a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Mindazonáltal a javaslatot továbbítjuk az illetékes fővárosi hatóság felé.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

A papír, fém és műanyag hulladékokat hetente egyszer elviszik háztól. Üveghulladék szelektív gyűjtésére -- legjobb tudomásom szerint -- legközelebb az Arany János u közelében van. A javasolt helyen, a Háros u. Nagytétényi út kereszteződésénél van nagy kihasználatlan tér, ami alkalmas lehet e célra, illetve itt van 2 üzlet is, ahol sok ember napi rendszerességgel megfordul, így semennyi kerülőbe nem telik nagyon sok embernek az üveg hulladék szelektív gyűjtése.