Környezet

Törley mauzóleum gondozása

Törley mauzóleum Budafok
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Törley mauzóleum gondozása című javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a felvetett probléma nem az önkormányzat hatáskörébe tartozik, ezért  a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Mindazonáltal a javaslatot továbbítjuk az illetékes fővárosi intézmény felé. A BRK első és második szavazási körének lezárulta után a más illetékességébe tartozó projektekről szimpátiaszavazást szervezünk, melynek eredményét eljuttatjuk a döntéshozókhoz, ezzel is alátámasztva a javaslatok lakossági támogatottságát. Ezen szavazás részleteiről a későbbiekben tájékoztatjuk. 

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

A kerület egyik ikonikus épülete a Törley mauzóleum, ami messziről is látszódik Budafok gerincén. Jelentőségéhez, esztétikumához képest nagyon elhanyagolt állapotban van. Gondolom, hogy tulajdonjogi és kegyeleti korlátai is lehetnek a jelenlegi állapoton való módosításon, de azért mondok pár ötletet: * kerthelység megnyitása a látogatók előtt, park gondozása, padok, asztalok, virágágyások kialakítása. Mindezt úgy, hogy az épület kegyeleti célja ne sérüljön. * épület kivilágítása: egy szolíd, esztétikus megvilágítás az éjszaka szép, de sötét épületet a távolból is láthatóvá tenné.