Kultúra és örökség

Szent Korona lugas

Minta utca-Növény utca új körforgalmának földes területe Budatétény

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Szent Korona Lugasról szóló javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk: a javaslatban szereplő ötlet nem tartozik a kerület hatáskörébe, így a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Mindazonáltal megvizsgáljuk a megvalósítás lehetőségét, felvesszük a kapcsolatot a Főváros képviselőivel.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Tisztelt Asszonyom / Uram! Kerületünk címerében meghatározó formában jelenik meg az örökségünk, múltunk. Több településünk mintájára példaértékű lehetne az örökségünk ápolásának ez a fajta megjelenítése is. Szent Korona Promontoron történő hitelesítésének emlékére korábban bélyeget is készített a Magya Posta. Elképzelésem szerint a Minta utca-Növény utca új körforgalmában egy szőlő lugas ami a Szent Koronát formálja méltón tudna emléket állítani értékeinknek és egyben a kerületünkbe érkezők számára képet is mutatna rólunk. A szőlő és bor , pezsgő kultúrája meghatározó helyet kap a kerületünk mindennapjaiban, munkahelyeket teremt, életet ad és büszkén hirdetjük mindezt az évenkénti Pezsgő és Borfesztivál alkalmával is. Sok sikert kívánunk eredményes munkájukhoz! Tisztelettel: Kirs Attila vitézi hadnagy 70/326-42-15 kapcsolattartó: Kirsné Becsei Etelka vrnt. 70/326-42-14 kirsnebecseietelka@gmail.com