Közösség

Szent József otthon – magánház

Budatétény Budatétény

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Szent József Otthon magánházról szóló javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk a következőkről: A szóban forgó feladatok ellátása – amely az önkormányzati fenntartásban lévő Szociális Szolgálat egyik alapfeladata – a jelenlegi jogszabályi környezetben szigorú szakmai, végzettségi, közegészségi és jogvédelmi előírások alapján hatósági engedéllyel végezhető, kormányhivatali szakfelügyelet alatt álló tevékenység, egy projekt keretében nem megvalósítható, így a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Budatétényben egy nyugdíjas pedagógus megnyitotta házát az arra rászorulók előtt. Korábban volt hogy árva gyerekek laktak nála, volt már itt anyaotthon, most pedig jó pár éve hajléktalanokkal él egy fedél alatt. Jelenleg 18 ember lakik itt. Többük mentálisan sérült, demens, stb., vagy egyszerűen csak nem tudja az életét vezetni. 0-24-ben van munka velük. Részükre kérném ennek a pályázatnak a keretein belül a ház közüzemi számláinak kifizetését: víz-csatorna, gáz, ELMŰ, kuka, valamint a ház eseti karbantartását (vízvezetékszerelő, gázszerelő.), mivel nincs se számottevő jövedelem, se kompetens szakember a házban. Szükség lenne még két konténerre, egy a sitt-lom, másik a tetőről lekerült veszélyeshulladék-pala elszállításához.