Környezet

Szelektív üveghulladék gyűjtő szigetek és/vagy leadó helyek létrehozása

Könnyen megközelíthető, eleve zajterhelt területen, pl. bevásárló központ, vasútállomás mellett. Budafok
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Szelektív üveghulladék gyűjtőszigetek és/vagy leadóhelyek létrehozása című javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a fővárosban a szelektív hulladékgyűjtők megszervezése és lebonyolítása alapvetően fővárosi hatáskör, a Fővárosi Közterület Fenntartó feladatkörében folyik. A szelektív hulladékgyűjtést önkormányzati közterületen a Dunafok szabadidőparkban kísérleti jelleggel megkezdtük saját hatáskörben, amelynek során a lakosság hajlandóságáról is tapasztalatokat szerzünk. A tapasztalataink alapján a meglévő üveggyűjtő helyek környékét sokan kommunális hulladék lerakására használják, így rengeteg a lakossági panasz. A felvetett probléma nem az önkormányzat hatáskörébe tartozik, ezért a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Mindazonáltal a javaslatot továbbítjuk az illetékes fővárosi hatóság felé.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Az üveghulladék gyűjtését biztosító konténerek majdnem teljes egészében felszámolásra kerültek. Budafokon az egyetlen hely tudtommal az Arany János lakótelepen van, leszámítva 1-1 élelmiszer kereskedés kis gyűjtő kukáit, amik gyakorlatilag folyamatosan túlterheltek, ill. a környékük is sajnos tele van szemetelve a helyhiány miatt. A nem visszaváltható üvegek szelektív gyűjtése gyakorlatilag nem megoldott és a lakosságot további műanyag palackok stb. vásárlására kényszeríti! Az üveg nagyon jól újrahasznosítható, szemben pl. a műanyaggal, ami óriási mértékben szennyező és nehezen újrahasznosítható. Minél több üveg szelektív leadó központra és/vagy kontrollált körülmények között, gyakori ürítéssel működő konténerre lenne szükség. Természetesen ez a teljes kerületre (országra..) vonatkozna, én most lakhelyem miatt választottam Budafokot.