Szelektív kukák

Az egész kerületben Budafok
default-image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Szelektív kukák című javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a fővárosban a szelektív hulladékgyűjtők megszervezése és lebonyolítása alapvetően fővárosi hatáskör, a Fővárosi Közterület Fenntartó feladatkörében folyik. A szelektív hulladékgyűjtést önkormányzati közterületen a Dunafok szabadidőparkban kísérleti jelleggel megkezdtük saját hatáskörben, amelyben a lakosság hajlandóságáról is így szerzünk tapasztalatokat.  A tapasztalataink alapján a meglévő üveggyűjtő helyek környékét sokan kommunális hulladék lerakására használják, így rengeteg a lakossági panasz. A felvetett probléma nem az önkormányzat hatáskörébe tartozik, ezért a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Mindazonáltal a javaslatot továbbítjuk az illetékes fővárosi hatóság felé.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Mivel az egyéni szelektív hulladékgyűjtés bevezetesevel megszűnt az üveg hulladék gyűjtése, érdemes lenne kihelyezni néhány helyen üveggyűjtő szelektiv hulladéktartályokat.