Közösség

Szegények mindig lesznek köztetek….

Mindhárom körzetben Budatétény

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Szegények mindig lesznek köztetek elnevezésű javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk:  A javaslatban is említett – úgy mint a társadalmi beilleszkedést, a munka világába való integrálódást, a szociális kapcsolatok léétrehozásának segítését célzó, – holisztikus programokat nyújtó szervezetekkel együttműködésben kapcsolódik be kerületünk az egyébként főváros által  önkormányzati feladatként meghatározott hajléktalan-ellátásba. Az ehhez részint kapcsolódó közterületi rendfenntartásban Önkormányzatunk utcai szociális munkásokkal, esetlegesen a Rendőrséggel közösen vesz részt. Ugyanígy saját hatáskörben szervezzük adományozási tevékenységünket, amely már önálló épületben működik, a Nagytétényi út 68. szám alatt és amely jelentős volumenű élelmiszer, használati cikk és ruhaadomány bevételezését-kiadását bonyolítja le. Mivel az Ön által megfogalmazottak más forrásból már megvalósulnak, emiatt a javaslatát nem tudjuk szavazásra bocsátani.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

A projekt három ötletből tevődik össze. 1. Egy kerületi vagy Dél-Budai "kínálok-szükségem van rá" facebook-oldal létrehozása és kezelése, ahol a rászorulók igényei találkozhatnak a segíteni szándékozók nagylelkűségével. A nagytétényi hulladékudvar szomszédságában egy konténerház létesítése azoknak a bútoroknak, tárgyaknak, amelyek a tulajdonosoknak már nem kellenek, itt lehetne lerakni, talán itt gazdára találnának. Ha senkinek nem kell végül, mondjuk minden év decemberéig (mivel nem lenne fűtött a konténer), átkerülne a hulladékudvarba, ahonnan a szeméttelepre szállítanák a sitt-lom szállítás rendje szerint. 2. A máltai szeretetszolgálattól két főállású munkatárssal közösen a kerületi hajléktalanok feltérképezése, szokásaik, mozgásuk nyomon követése. (Hová járnak étkezni, WC-re, melegedni...) Beszélgetés a hajléktalanokkal arról, milyen életformát tudnának elképzelni maguknak a jövőben, és ehhez milyen segítségre lenne szükségük. Bevonni építészeket egy tervezési folyamatba, olyan kis házak/miniházak vagy épületegyüttesek tervezésébe (az illusztrációként használt fotó a majki kamalduli remeteség épületegyüttese), ahol méltó keretek között folyhat az életük, a megfelelő segítség mellett. Sok helyen van már kultúrája az együttlakás különböző formáinak. A következő években ez a projekt tovább bővülhet a megvalósítás felé. 3. Egy kis füzet nyomtatása és szórása kerületi postaládákba, ami segíti a lakosokat abban, hogy, hogyan tudnának segíteni a különböző nehéz élethelyzetekbe került embereknek. Telefonszámokkal a megfelelő ellátások mellett, kerületet átlépve is. Legközelebbi hajléktalanszálló, meleg étkezés, fürdési lehetőség. Részeg ember a fagyban..., kit kell értesíteni ilyenkor. Arról is jó lenne tudni, hogy mink van és ott milyen munka folyik; például a kísérleti lakótelep déli területén egy épület, Nagytétényben egy ház, anyaotthon a Bartók sarkán, egy másik ház fiataloknak a Kastélypark buszmegállónál, stb. Jó lenne tudni azt is, hogy ezekre az egyes helyekre mit várnak/fogadnak adományként.