Környezet

Száraz lábbal az Aranyhegyi utcában

Aranyhegyi utca Nagytétény

Nem szavazható

Tisztelt Pályázat!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Száraz lábbal az Aranyhegyi utácban szóló javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk: a Diótörő út – Barackos út – Bartók Béla út – Balatoni út által határolt Óhegyi területen belül három ütemben vannak kijelölve fejlesztésre tömbök, azonban ezen területek átsorolása is rendkívül komplikált, sok érdekelt és figyelembe veendő szempont összehangolása szükséges a területek átsorolásának megindításához. A területen szükség van megfelelő szélességű úthálózat kiépítésére, mely alatt a hiányzó közművek létesítése is szükséges. Az útszélesítéshez magántulajdonú ingatlanokból területek átadása szükséges, mely a területen jellemző osztatlan közös tulajdonú ingatlanok esetén különösen komplikált. Számos telek alakja, mérete szélessége nem alkalmas arra, hogy lakóövezeti hasznosítás történjen. Már vizsgáljuk a terület átsorolásának lehetőségeit, fejlesztési irányait. Az átsorolás költségigénye lényegesen meghaladja a részvételi költségvetés által biztosított határokat, így a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. 

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Aranyhegyi utca ingatlan tulajdonosai több évtizede szeretnék,hogy környezetkímélő szennyvíz elvezető csatornarendszer megépüljön, és régi álom válna valóssággá,ha eső után szilárd útburkolaton,tiszta cipőben lehetne végigmenni az utcán. (mellékelt kép nem illusztráció) Szomszédos utcák többsége csatornázott és szilárd útburkolattal van ellátva. Mivel eddig forráshiány miatt nem valósulhattak meg a fejlesztések, nagyon megörültünk a pályázati lehetőségnek. A felhasználható összeg egy részéből, azonos kivitelezési fázisban, mind két projekt kivitelezhető lenne. így más pályázónak az álma is megvalósulhatna.