Oktatás és ifjúság

Sportpálya “Catch” játékhoz

Szieszta-pont Budafok
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Sportpálya “Catch” játékhoz című javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a javasolt területen fejlesztés zajlik, ezért a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

A játszóterek alapvetően egy adott korcsoport igényeit szolgálják. Szeretném, ha a már a náluk idősebb fiatalok is lehetőséget kapnának nekik való, izgalmas szabadtéri programokra. Javasolnám a Szieszta-ponton a télen üzemelő jégpálya helyén tavasztól őszig használható "Catch" vagyis fogócska-pálya kialakítását. A fogócska egy klasszikus régi gyerekjáték, de most némieg megújított formában világszerte új lendületet kapott és minden korosztály számára egyre népszerűbb. A pálya kialakításánál elsősorban a biztonságra kell törekedni a talaj borítását és az akadályokat illetően. A pályát tanítási időben használhatnák a környékbeli iskolák például testnevelés órákon. Kerületi vesenyeket lehetne szervezni, valamint bérbe adható is lenne. Elsődlegesen közösségi funkcióját kell ellátnia, ezért bizonyos idősávokban nem lehetne bérbe adni. A pályát a kerületi lakosok térítésmentesen, a kerületen kívüliek valamilyen térítés mellett használhatnák.