Közlekedés és biztonság

Rossz állapotú autóutak felújítása: Háros u, Szabadkai u.

Háros u. Budatétény
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

Rossz állapotú autóutak felújítása: Háros u, Szabadkai u. című javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a probléma megoldása nem önkormányzati hatáskörbe tartozik, ezért a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Mindazonáltal a javaslatot fontosnak tartjuk és továbbítjuk az illetékes fővárosi hatóság felé. A BRK első és második szavazási körének lezárulta után a fővárosi illetékességű projektekről szimpátiaszavazást szervezünk, melynek eredményét eljuttatjuk a döntéshozókhoz, ezzel is alátámasztva a javaslatok lakossági támogatottságát. Ezen szavazás részleteiről a későbbiekben tájékoztatjuk. 

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Nyáron a Háros u. "alsó" részét részben felújították. Ha jól sejtem, ez félbeszakadt, mert a sávelválasztó felfestés még hiányzik. A Háros u "felső" része is elég rossz állapotban van. Az ezzel párhuzamos Szabadkai u. még sokkal roszabb állapotú: időnként 1 részt újraaszfaltoznak, de olyan rossz minőségben, hogy pár hónap múlva ismét megsüllyed, megrepedezik, kikátyúsodik. Ezen a részen busz is közlekedik. Ez az útszakasz árt a kocsinak, és a folyamatos kátyúsodás miatt balesetveszélyes is. A teljes Szabadkai utat a 7-es úttól az Aradi u-ig teljes egészében fel kéne újítani, de nem csak a kopóréteget, hanem az alapzatot is. Ezt elég lenne egyszer alaposan megcsinálni és évekig minőségi alternatívája lenne a Háros u-nak. Lazán kapcsolódik: a Háros u - Gádor u kereszteződésénél érdemes lenne a forgalmi rendet változtatni, úgy, hogy a Háros u. a főút, nem pedig a lekenyarodó Gádor u.: mindennapi tapasztalatom, hogy a Háros u-n végigmenő forgalom a jelentősebb, nem a kanyarodó.