Környezet

Rekreációs park

Tűzmester utca - Petőfi S. utca vagy egyéb 3-4000nm2-es területen Nagytétény
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Rekreációs parkról szóló javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk a következőkről: az Ön által, a beadott projektjében szereplő terület nem önkormányzati tulajdon, így a felvetését sajnos nem tudjuk szavazásra bocsátani, hiszen megvalósítását nem tudjuk vállalni.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Tisztelt Városvezetés! Javaslom egy rekreációs park kialakítását ahol nemcsak sportolási lehetőségek, hanem környezettudatos nevelést elősegítő eszközök vannak biztosítva buja növényzet ölelésében. A parkban az ökológiai szemlélet megismertetése és a gyerekek környezettudatos gondolkodásra nevelése történik. Elengedhetetlennek tartom, hogy a jövő generációjának átadjuk ismereteinket és arra ösztönözzük őket, hogy megismerjék és megbecsüljék a természetet. Helyet kap egy tanerdő melyben méhlegelő, rovarhotel, fa- és madárismeretet elősegítő növényzet, tájékoztatók vannak kihelyezve. Különböző programok keretében faodút, madáretetőt készítenek, mezítlábas sétányban tapicskálnak, a fa- és növényvédelemmel barátkoznak és még a komposztálás rejtelmeit is elsajátítják. A gyerekek mellett a felnőttek is szívesen töltik itt szabadidejüket, egy séta a szinte arborétumi környezetben feltöltődést jelent nem csak testileg de szellemileg is. A futópálya azoknak nyújt testmozgásra lehetőséget akik szívesen sportolnak madárcsicsergésben, jó levegőben. A terv megvalósulása esetén a 10 millió Fa közösség szívesen együttműködik a tervezésben és szervez önkénteseket a fa és cserje elültetésére. Szépüljön a kerület, erősítsük a közösséget!