Kultúra és örökség

Popzenei mentor-program, próbatermi lehetőség tizenéveseknek

(Nem tudjuk, hogy hol lenne erre lehetőség) Budafok
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Popzenei mentor-program, próbatermi lehetőség tizenéveseknek elnevezésű javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk: Budafok-Tétényben már hosszú évek óta a Klauzál Házban van zenei tehetségekkel foglalkozó program, ahol jelenleg gitároktatás folyik, és a projektvezető szervezésében az ott gitározni tanuló diákok nyári táborban is részt vehetnek. Ehhez a közösséghez van lehetőség csatlakozni. A teljes zenekari hangosítással ellátott, hangszigetelt stúdiószoba felépítése, kialakítása, üzemeltetése és mentorok bevonása azonban csak nagyon összetett projekttervvel és költségtervvel megvalósítható  feladat. Jelenleg ez speciális hangtechnikai és helyiség-kapacitás hiányában nem megoldható.

A felvetésben szereplő nyári táborra vonatkozó igény egy nagyon speciális szervezési folyamat mely nagyobb volumenű hely és szakmai kritériumokat igényel.  Jelenleg Önkormányzatunk a tehetséges előadóknak teret biztosít a Budafoki Pincejárat tehetségkutató programjában, melynek nyertese felléphet a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon. Azonban egyéb szakmai zenei tábor indítására az Önkormányzat szervezésében nincs lehetőség. Amennyiben rendelkezik ezzel kapcsolatos megvalósítási tervvel, akkor javasoljuk, hogy a Klauzál Ház és a Cziffra Ház munkatársaival fegye fel a kapcsolatot. így a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. 

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Szeretném, ha a kerület középiskolás korú pop/rock/jazz zenékkel foglalkozó, ismerkedő zenészei, énekesei a kerületben egyrészt zenekari próbalehetőséghez jutnának 1-2 megfelelő alapfelszereltségű próbaterem formájában, amit nagyon olcsó, jelképes összegért bérelhetnének. Személyi és lakcímkártya felmutatásával igazolnák, hogy 14-18 évesek és hogy a kerület lakói. (Idősebbek, profik a fennmaradó időben "normál" áron bérelhetnének helyet.) Továbbá, vonatkozó szakemberek bevonásával zenekari gyakorlati, hangszerelési, esetleg dalszerzői segítséget kaphatnának a tizenéves muzsikusok. Ennek egy speciális formája lehetne a nyári tábor, amikor egy hét intenzív foglalkozás-sorozat gazdagítaná a fiatalok szakmai tudását, rutinját. A mentorok foglalkoztatására lehetne valamilyen keret-összeg. Jellemző probléma, hogy azoknak a középiskolás korúaknak, akik sok időt töltenek el nyáron otthon, már csak viszonylag szűk mozgástere van a napközis tábor-szerű programok terén. A gyerekek ezekben inkább általános iskolások, így az idősebbek kiszorulnak onnan, még ha formailag lehetne is nekik ilyenekbe jelentkezni. Ez a popzenei tábor szerintem alkalmas lehet az egyébként otthon ülő tizenévesek hasznos, értelmes, kreatív és szórakoztató foglalkoztatására. Akár alkalmi zenekarok is verbuválódhatnak így, amik később esetleg meg is maradhatnak. A közös muzsikálás pedig együttműködésre tanít és akár egész életre szóló élményt is adhat. Helyigény: kb. 10-15 négyzetméternyi hangszigetelt terem, ami lehet félszuterén vagy pince is, ha amúgy száraz és fűtött és van használható mellékhelyiség-kapcsolata és megoldható a takarítása. Minimális felszereltség: "Énekcucc": 8 csatornás keverő hangfalakkal és kábelekkel. 4-5 mikrofon állvánnyal, kengyellel, kábellel. 1-1 erősítő gitárhoz és basszusgitárhoz (ez lehet kombó, illetve külön fej és hangláda). Alap dobfelszerelés lehetőleg minden elemmel (legyen tehát lábgép, pergő, cinek). Szintetizátor állvánnyal és a hozzá való kábel(ek). Néhány elem esetében eleve jó, ha van csere, pótpéldány. Mindezek karbantartására, javítására biztosítani kell a hátteret, különben nem tudja (jól) ellátni a kezdeményezés a rendeltetését.