Környezet

pocsolyastop

kerületszerte Budafok
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Pocsolyastop című javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a felvetett probléma nem az önkormányzat hatáskörébe tartozik, ezért a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Mindazonáltal a javaslatot továbbítjuk az illetékes fővárosi hatóság felé.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Javaslom a csapadékelvezetés és útburkolatjavítás komplex kezelését. Mivel a kerület nagy része lejtős területen helyezkedik el, csapadékos időben a lejtős utakon indul meg lefelé az esővíz, amit a csatornák nem tudnak teljes mértékben elnyelni. Esetenként nagyobb mennyiség zúdul lefelé, ami a keresztező többé-kevésbé vízszintes utcákon, majd végül a Nagytétényi út egyes szakaszain - vagy a még mélyebben lévő vasúti aluljárókban - gyűlik össze, számos problémát okozva. A járművek sokszor tengelyig gázolnak a vízben, anélkül, hogy tudnák nincs-e a víz alatt kisebb-nagyobb kátyú, vagy a víznyomás nem mozdított-e ki egy-egy csatornafedelet. A pocsolyákat kikerülni nem mindig lehetséges nagy kiterjedésük miatt. A gyalogosok az utak mentén védtelenek a járművek által felvert sár ellen. Kritikusabb területek - teljesség igénye nélkül, általam is többször tapasztalt problémák: Vágóhíd u. vasúti aluljáró Budafok vá. gyalogos aluljáró Városház tér buszmegálló Nagytétényi út és becsatlakozó lejtős utcák kereszteződései és azok környéke: Sörház u. Promontor u. Háros u. Pannónia u. - Bérkocsi u. -Ferenc u. közötti szakasz Javaslatom az útburkolatok olyan módon történő (kátyú és gödör mentes) kialakítását, mely megakadályozza, hogy az út szélén a víz megálljon. Megfelelő lejtésű egyenletes burkolattal a víz megfelelő irányba terelhető. Javaslom továbbá a kritikus területeken nagyobb felületű vízelvezető rácsok alkalmazását, illetve azok rendszeres tisztítását.