Közlekedés és biztonság

Péter-Pál utca műemléki házainak megóvása

Péter-Pál utca páratlan oldal, alsó szakasz Budafok
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Péter-Pál utca műemléki házainak megóvása című javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a probléma megoldása nem önkormányzati hatáskörbe tartozik, ezért a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Mindazonáltal javaslatát fontosnak tartjuk és továbbítjuk az illetékes Fővárosi hatóságnak.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Közösségi projekt Péter-Pál utca házainak megóvása Budafok A budafoki Péter-Pál utca házainak építésének kezdete több mint 300 évre nyúlik vissza. Az itt lakók azonban a páros oldal felső szakaszának lezárásával szembesültek azzal, hogy a Knoll József utcán elhelyezett „behajtani tilos 50 m” tábla és a „kamerával megfigyelt terület” tábla sajnos megnövekedett forgalmat generál a páratlan oldal alsó szakaszán. Több ízben egyeztettek a lakók a környéken lakókkal és a Baptista Egyházzal, ám ez sajnos nagyon kevés sikert hozott. Legutóbb 2019. 12. 13-án pl. egy hatalmas teherautó Csokonai Színház felirattal, hajtott be az utcába a 6. Számot keresve, mert a kötelező haladási irány ezt jelezte. A kötelező haladási irányt jelző tábla és a Zsákutca tábla, nem jelent akadályt az ide érkezőknek vagy éppen áthajtóknak. A lakosokkal egyeztetve azt tervezzük, hogy kérelmezni fogjuk az utca alsó szakaszára a mindkét irányból behajtani tilos tábla kihelyezését, kivéve célforgalom kiegészítő táblával. Így talán könnyebb lesz rászoktatni az utcába érkezőket, hogy ne a macskaköves, kiemelten védett "páratlan" alsó útszakaszt használják. Sajnos a leterheltség miatt a házak alja folyamatosan megremeg, ezeknek a házaknak ugyanis nincs alapja, csak rakott mészkő keret van a házak alatt, mely a terhelés miatt mozog. A házak karbantartása, a falak repedései mind-mind bizonyítják, hogy ez a lépés sajnos az állagmegóvás miatt nagyon időszerű. A házakat a lakók erejükön felül próbálják megóvni, felújítással, homlokzati renoválással, de sajnos a házak alját nem tudjuk kicserélni, ebben az esetben ez tűnik az egyetlen megoldásnak. Ha a forgalom csökkenést ezzel megoldhatnánk, akkor még sokáig sikerülne megőrizni ezt a hangulatos utcácskát gyermekeinknek és unokáinknak. Ingatlanjaink védelmében szeretnénk, ha kiemelten foglalkoznának az üggyel, minden megoldás érdekli az itt lakókat. Tisztelettel: Vargáné Papp Liza Ildikó (Péter Pál utca 9.) Támogatja: Varga Csaba Babeczky László (Péter Pál utca 7.) Babeczky Lászlóné Fábry Zoltán (Péter Pál utca 5.) Hercegh Ágnes