Környezet

Óhegy fejlesztés

Aranyhegyi utca Nagytétény
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

Az Óhegy fejlesztéséről szóló javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk: a Diótörő út – Barackos út – Bartók Béla út – Balatoni út által határolt Óhegyi területen belül három ütemben vannak kijelölve fejlesztésre tömbök, azonban ezen területek átsorolása is rendkívül komplikált, sok érdekelt és figyelembe veendő szempont összehangolása szükséges a területek átsorolásának megindításához. A területen szükség van megfelelő szélességű úthálózat kiépítésére, mely alatt a hiányzó közművek létesítése is szükséges. Az útszélesítéshez magántulajdonú ingatlanokból területek átadása szükséges, mely a területen jellemző osztatlan közös tulajdonú ingatlanok esetén különösen komplikált. Számos telek alakja, mérete szélessége nem alkalmas arra, hogy lakóövezeti hasznosítás történjen. Már vizsgáljuk a terület átsorolásának lehetőségeit, fejlesztési irányait. Az átsorolás költségigénye lényegesen meghaladja a részvételi költségvetés által biztosított határokat, így a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. 

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

XXII. kerület, Aranyhegyi utca telek tulajdonosainak többsége, évtizedek óta szeretné,hogy megfelelő szélességű, csatornázott, szilárd útburkolattal rendelkező utcában éljen. Ezen a terület átminősítése segíthetne. Telkek többségénél tulajdonosok részéről az utcafronti szabályzás megtörtént. Amíg a csatorna és aszfaltút nem valósul meg, a leszabályozatlan telkek utcafronti vonalvezetésének egységesítésére, jogi, anyagi rendezésére lenne szükség. A már többségében leszabályzott oldalon, járda kialakítása biztosíthatná a sármentes gyalogos közlekedést.