Közlekedés és biztonság

Nehezen belátható kereszteződés

Arany János utca Zöldike utca kereszteződés. Budafok
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében.

 

A Nehezen belátható kereszteződésről szóló javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk a következőkről: A javaslat nem önkormányzati illetékességbe tartozik. A felvetést sajnos nem tudjuk szavazásra bocsátani, mindazonáltal továbbítjuk az illetékesek felé.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Arany János utcát táblával védet úttá alakították, ennek következtében, az amúgy is rossz kilátási helyzetben lévő Zöldike utca felől érkező autósok csak "vakon" tudnak kihajtani. Mivel a kereszteződés egyik felén sövény a másik felén általában parkoló kocsik teszik lehetetlenné a kilátást. Az elsőbbség adást kötelező táblák miatt viszont az Arany János úton haladók nagy sebességgel közelítik meg a kereszteződést, hiszen nekik nem kell senki részére elsőbbséget adni. Ez igen jelentős baleseti forrást jelent. A Korábban ott fenn álló "jobb kézszabály" sokkal nagyobb biztonságot nyújtott, mivel a emelkedőkön felfelé araszoló kocsik előre logó orra a tőlük balra jövő jármű elé került. Akivel szemben viszont elsőbbsége volt. Így nyugodtan lehetett meggyőződni a sövény ellenére hogy jobbról jön e bármilyen jármű.