Közlekedés és biztonság

Merjünk “nagyot álmodni”, ne aprózzuk el a dolgokat !

KOSSUTH LAJOS és TÓTH JÓZSEF utcák kereszteződésének átalakítása Budafok

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Merjünk “nagyot álmodni”, ne aprózzuk el a dolgokat! c. javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk a következőkről: A Fővárosi Önkormányzat a 2020-as évben tervezi a Tóth József és Kossuth Lajos utca kereszteződésében körforgalom kialakítását a Mária Terézia egy szakaszának átépítésével, így a felvetést sajnos nem tudjuk szavazásra bocsátani. 

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Javaslom, hogy írjon ki a kerületi Önkormányzat egy ötlet pályázatot a : https://www.bme.hu/EMK építész hallgatói számára, hogy a "tervezett KOSSUTH LAJOS utcai sétáló utca" forgalom csillapításának a megvalósításához, milyen elképzeléseik illetve lehetőségek vannak ! Mint köztudott, hogy a TÓTH JÓZSEF és a KOSSUTH LAJOS utca sarkánál lévő jelenlegi kereszteződés felett is eljárt már az idő, mert aki fel szeretni autóval felmenni / feljutni a dombtetőre, annak végig kell autóznia BUDAFOK belvárosában, az egész KOSSUTH LAJOS utcán ! Elgondolásom szerint egy "ovális" alakú felüljáróval össze lehetne kötni a - helyszín adta domborzati viszonyokat kihasználva - a TÓTH JÓZSEF és KOSSUTH LAJOS utcák kereszteződése, és a 2 x 2 vonatsín, valamint a 6-os bevezető út feletti kialakítással ! Így az "ovális" alakú felüljáró fel- és lehajtó sávjai közvetlenül kapcsolódhatnának 6-os sz. főúthoz ! De azért meg kellene hagyni a jelenlegi közvetlen útkapcsolatot is, hogy a közösségi autóbuszjáratok továbbra is fel- és letudjanak jönni ! Tudom, hogy ezért a DUNA partfalához is hozzá kellene nyúlni, hogy legyen elegendő hely a fel- és lehajtó utak kialakításához ! Ez a változtatás minimum 50 évre megoldaná BUDAFOK belváros közlekedési gondjait, és elősegíthetné a KOSSUTH LAJOS utca sétáló utcává való átalakítását ! Sőt még kerékpár út illetve gyalogjárda is kialakítható lenne a felüljárón, ezáltal még közelebb kerülhetnénk gyalogosan is, a jelenleg elzárt DUNA parthoz ! Többek között az így kialakítandó "ovális" felüljáró kapcsolódhatna, a korábbi években már javasolt HEGYFOK SÉTÁNY megvalósításához ! http://www.promontoriumcasino.hu/wp-content/uploads/Budafok-jovoje_final_honlap.pdf Üdvözlettel Géczi Gábor BUDATÉTÉNY