Közlekedés és biztonság

Lámpás gyalogátkelőhely a Nagytétényi úton az ALDI-nál

Nagytétényi út-Vilmos utca kereszteződés Budatétény
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Lámpás gyalogátkelőhely  a Nagytétényi úton az ALDI-nál című javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a probléma megoldása nem önkormányzati hatáskörbe tartozik, ezért a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Mindazonáltal javaslatát fontosnak tartjuk és továbbítjuk az illetékes fővárosi hatóságnak.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

A Nagytétényi úton megépültek a nagy vásárlói forgalommal bíró ALDI és a Rossmann üzletek. Gépkocsival meg lehet közelíteni az üzleteket, saját parkolóval rendelkeznek. Gyalogos megközelítésük nehéz azoknak, akik a Vilmos vagy Vörösmarty utcánál érik el a Nagytétényi utat. Szükség lenne lámpás gyalogátkelőhelyre a Nagytétényi úton a Vilmos utcánál. Azért itt, mert a gépkocsik számára a lámparendszer működik a kereszteződésben, csak annak kiegészítése szükséges a gyalogosok számára, 2 db. kiegészítő jelzőlámpa bővítés összehangolva a kereszteződés forgalmával. Pl. zöld jelzés, mikor a Vilmos utcai felüljáróról balra nagy ívben a Nagytétényi útra kanyarodnak a gépkocsik. A gépkocsiforgalomnak ez nem jelentene többlet akadályt. A megvalósítási összeg minimális: 2db gyalogos jelzőlámpa, összehangolva a kereszteződés forgalmával, és a zebra felfestése.