Környezet

Kutyaürülék-gyűjtő edények és köztéri kukák számának bővítése

Ady Endre-Tordai-Tegzes-Remete-Arany János-Szent Gellért-Anna utcák által határol terület Budafok

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Kutyaürülék-gyűjtő edények és köztéri kukák számának bővítésére vonatkozó javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy jelenleg 280 db parki szemetes és 48 db kutyapiszok gyűjtő található a kerületben, illetve az FKF üzemeltet további hulladékgyűjtőket. Köszönjük a felvetést, számunkra is kiemelten fontos téma a köztisztaság, a felvetett probléma kapcsán a lakóközösséggel egyeztetett pontos helymegjelölést várunk (pl. térképen felvázolva, a Rózsakerti lakótelepen is így lett több hulladékgyűjtő), ezért felvetésén nem tudjuk a BRK keretén belül szavazásra bocsátani. 

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Budafok kertvárosi részén folyamatosan gyarapszik a kutyatartók közössége! A kutyasétáltatás velejárója a kutyák ürítése. Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a környéken ez látható, hiszen egyre több helyen megtalálhatóak a kutyaséták "eredményei". A rendes kutyatartók gondoskodnak a kutyájuk által hátrahagyott ürülék összeszedéséről, de azt a sétáltatás során kénytelenek magukkal vinni egészen hazáig, hiszen köztéri kuka a buszmegállókon kívül szinte sehol nincs, de erre a célra alkalmas zárt fedélű gyűjtőedény sincs. Valószínűleg ennek azok se örvendenek, akik a buszmegállókban a meleg évszakokban várakoznak... A fent leírtak többször konfliktusok kiváltója a lakosok körében. A kutyaürülék mellett az eldobált szemét is csúfítja a környezetünket, hiszen a buszmegállókban lévő kukák legtöbbször túltömve vannak, néha már kifolyik a szemét a kuka köré. Javaslom, hogy a köztéri szemétgyűjtők számának bővítését, valamint a kutyaürülék gyűjtésére alkalmas zárható fedélű edények kihelyezését.