Környezet

Kunyhó utca rendezése – csatornázás, aszfaltozás, belterületté minősítés

Kunyhó utca 1-25. Nagytétény
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Kunyhó utca rendezése – csatornázás, aszfaltozás, belterületté minősítés tárgyú javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk: a Diótörő út – Barackos út – Bartók Béla út – Balatoni út által határolt Óhegyi területen belül három ütemben vannak kijelölve fejlesztésre tömbök, azonban ezen területek átsorolása is rendkívül komplikált, sok érdekelt és figyelembe veendő szempont összehangolása szükséges a területek átsorolásának megindításához. A területen szükség van megfelelő szélességű úthálózat kiépítésére, mely alatt a hiányzó közművek létesítése is szükséges. Az útszélesítéshez szükséges magántulajdonú ingatlanokból területek átadása, mely a területen jellemző osztatlan közös tulajdonú ingatlanok esetén különösen komplikált. Számos telek alakja, mérete szélessége nem alkalmas arra, hogy lakóövezeti hasznosítás történjen. Jelenleg vizsgáljuk a terület átsorolásának lehetőségeit, fejlesztési irányait. Továbbá az átsorolás költségigénye lényegesen meghaladja a részvételi költségvetés által biztosított határokat, így a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Tájékoztatjuk azonban, hogy címrendezési eljárás keretében a házszámozást felül fogjuk vizsgáljni a Kunyhó utcában.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Régóta húzódó téma a zártkerti ingatlanok belterületté nyilvánítása. Az ingatlanok nagy részében életvitelszerűen laknak, így a csatornázás, majd az aszfaltozás is elengedhetetlenül szükséges. Ezenkívül a Kunyhó utca házszám és utcanév rendezését is átgondolhatná az önkormányzatunk, hiszen a 25-ös számtól 90 fokban elfordul a Kunyhó utca, majd kb. az 50-60-as szám környékén megszakad, itt egy jó darabon a Csúcs utca váltja fel, majd ismét Kunyhó utca lesz. Ezt még a postásunk sem tudja sokszor kibogozni.