Közterületi komposztálás

Lakótelepeken Budafok
default-image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

A Közterületi komposztálás javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk a következőkről: javaslata technológiai akadályokba ütközik, a közterületi jelleg okán nem nyomonkövethető, hogy a felhasználók milyen jellegű hulladékot helyeznek el a komposztálókban, így a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

A kommunális hulladék mennyisége általánosan csökkenthető, ha a szerves háztartási hulladékokat komposztáljuk. Lakótelepi lakásokban ez nehezen kivitelezhető, közösségi gyűjtők kihelyezésével azonban megoldható. Jól működő gyakorlati példa található a XI. Kerületben is. Napjainkban, mikor a környezetvédelem elengedhetetlenül fontossá vált, ilyen, társadalmilag alulról építkező projekt jó példává válhat mások számára is. Az alábbi potenciálokat rejti a projekt: 1. Kommunális hulladék csökkentése 2. Felhasználható komposzt 3. Környezettudas szemlélet elterjesztése