Környezet

Közösségi Környezet – Tervezzük együtt!

közterületek Nagytétény
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtiszteltek véleményükkel és javaslatukat eljuttatták hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében.  

 

A Közösségi Környezet – Tervezzük együtt! című javaslatukat megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk: a megfogalmazottakból nem derül ki, hogy a rengeteg ötlet megvalósítása kinek a feladata lenne, és bár számos kiváló gondolat merült fel, javaslatuk annyira szerteágazó, hogy lehetetlen projektként kezelni azt, költségvetést kapcsolni hozzá, ezért a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Bízunk abban, hogy koncentráltabban, esetleg több javaslatban megfogalmazva később még találkozunk ötleteikkel és folytatják kerületünkért végzett munkájukat.

 

Ne feledjék, szavazási lehetőségükkel továbbra is élhetnek, szavazatukkal tíz különböző kerületi javaslatot támogathatnak. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazatai online szabadon változtathatók, ameddig nem véglegesítik azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtsék el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Csapatunk itt nem egy nagy projektben gondolkodik, hanem egy folyamatosan megújuló, a környezetünkre odafigyelő, fiatalokat megszólító a kerületi környezetvédelmi stratégiát kiegészítő programban. Minden városrészre beadnánk, hiszen a kerület egészében szeretünk gondolkodni. Javaslataink: DÖK -és ifi szervezetek bevonása a tervezésbe, utcai szelektív hulladékgyűjtés, szieszta pont a diákok mondják meg mire hasznosítsuk, zölden! pl napvitorlás, kiülős részt lehetne nekik kiépíteni a Szieszta-ponton! Jó minőségű vízzel rendelkező ivókutak létesítése , Kulacsok kerületi osztása, kerületi címkével , Felvilágosító, figyelemfelkeltő kiállítás szervezése a környezetszennyezés hatásairól, okairól, elsősorban a műanyag-, a víz- (pl. Duna), a levegőszennyezésről, s arról, hogy tudatos életvitellel, fogyasztással hogyan tehetünk egy kicsit a környezetünknek. A Duna-partok rendbetétele, szemétgyűjtők kihelyezése, illetve folyamatos ellenőrzés annak érdekében, hogy a Duna-partot ne szemétlerakónak használják. Lehetne egy olyan akciót indítani, hogy egyes pontokon be lehessen váltani a pet palackokat, üvegeket, alumínium dobozokat. Havi szinten szemétgyűjtő akciók a Duna-parton,Kamara erdőben, vagy köztereken, közparkokban (a Tisza-tónál volt olyan akció, hogy ingyen lehetett bérelni egy napra kajakot és kenut, ha fejenként egy teli zsák szeméttel tértek vissza. Ennek analógiájára pl köztereken ingyenes elektromos roller bérlése egy napra cserébe egy zsák szemétért) Ökotérképezés, zöld falak létesítése, kerületi bringa-flotta, esővízgyűjtő, komposztládák folyamatos adása, Több és jobb minőségű kerékpárút, a parlagon heverő helyek parkosítása, új, zöld épületek felhúzása a régiek helyére, Újabb futópálya, streetworkoutra alklamas helyek építése, Több sétálóutca létrehozása, fásítása, padosítása Nyáron meleg, télen hideg... hogy lehetne a kerületben ezt kezelni? --->napvitorlák ahova csak lehet és lombos fák az épületek déli oldalára ( kevesebb légkondi használat), több köztéri kút és füves rész,Párakapuk, árnyék nélküli helyeken valamilyen eszközzel szél keltése, (Forgalmasabb) buszmegállókba lehetne beszerelni télre kinti melegítőket, nyárra pedig lehetne növelni az árnyékos részeket (akár több fa ültetésével)