Közlekedés és biztonság

Közlekedési lámpát mindenki érdekében

Párhuzamos út-Bartók Béla út sarok Budatétény
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

Közlekedési lámpát mindenki érdekében című javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a probléma megoldása nem önkormányzati hatáskörbe tartozik, ezért a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Mindazonáltal a javaslatot fontosnak tartjuk és továbbítjuk az illetékes fővárosi hatóság felé.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Kedves Pályáztató! Két szempontból is szeretném megközelíteni a problémát mint gyalogos mint autós szempontjából is. Ebben a kereszteződésben számos baleset történik a mai napig, főleg koccanásos, autóban anyagi káros balesetek. A legemlékezetesebb tragédia az amikor egy kislányt ütöttek el az iskolából hazafelé tartva aki az életét vesztette, ennek több mint 15 éve. Azóta ugyan létrehoztak gyalogátkelő szigetet amitől a busz is csak nehézkesen tud kikanyarodni, de gyalogosan is olykor keveset ér! Lakott terület ide vagy oda itt bizony szálguldoznak kedves autótársaim és az autók száma is jelentősen megnövekedett. A közelben van iskola, óvóda és bölcsőde. Az aluljáró felöl gyalogosan érkezőket gyakorlatilag észre sem veszik a jobbról jövő autók olyan kis hely van a lépcső vége és a zebra között. Napi szinten használom. anno babakocsival, gyerekekkel gyalogosan, sokszor egyik sem enyhítő tényező, hogy átengedjék az embert. Jelzett szándék, elsőbbség ide vagy oda. Rengeteg gyerek jár haza ezen az útonaz iskolából és legfőképp az Ő érdekükben van szükség szerintem erre. Autós szempontból gyakori az mindkét irányból érkezők részéről, hogy automatikusan 70 körüli sebességgel közlekednek kihelyezett 50-es tábla ellenére. Ami pl. Nem csak gyalogos szempontból okoz problémát, hanem a Bartók Béla úti balra kanyarodást is nehezíti, hisz aki gyorsabban közlekedik a párhuzamos úton mondjuk rossz látási viszonyok között nem lehet felmèrni sem a távolságot sem a sebességet ebből adódóan számtalan kissebb-nagyobb ütközès; tábla kidöntés is volt itt. Legyenek szívesek összevonni a pályázatomat a már elindított parkoló helyeket a Baross telep vasútállomás projekttel. Köszönettel: Sz.Kata