Közlekedés és biztonság

Közlekedési lámpát a Gádor Iskola elé

1221 Bp. Gádor u.101-105 Budafok
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében.

 

A Közlekedési lámpát a Gádor Iskola elé c. javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk a következőkről: A felvetés nem önkormányzati hatáskörbe tartozik, így sajnos nem tudjuk szavazásra bocsátani. A felmerülő igényt továbbítjuk az illetékes szervezet felé. A BRK első és második szavazási körének lezárulta után a fővárosi illetékességű projektekről szimpátiaszavazást szervezünk, melynek eredményét eljuttatjuk a döntéshozókhoz, ezzel is alátámasztva a javaslatok lakossági támogatottságát. Ezen szavazás részleteiről a későbbiekben tájékoztatjuk.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

A Gádor Általános Iskola egy nyolc évfolyamos, nagy iskola, amely a 158-as busz vonalán, a Gádor utcában található. Az iskolába menő gyerekek egy közvetlenül az iskola bejáratához vezető zebrán, vagy az iskolától nem messze fekvő buszmegálló zebráján kelhetnek át a reggelente az igen forgalmas úttesten. Mivel a Gádor utca hosszú és forgalmas, ezért az úton a kisebb gyerekek nem tudnak biztonságosan átkelni. Ezt felismerve minden szeptemberben a reggeli iskolába érkezést egy kirendelt közlekedési rendőr segíti egy hónapig, ez azonban nem elegendő. Télen a korai sötétedés, késő tavasszal a sofőröket elvakító szemből jövő fény, a sofőrök illetve a gyerekek figyelmetlensége mind - mind veszélyt jelenthetnek az ott átkelő gyerekekre nézve, akik közül a kicsik még nem érettek arra, hogy ilyen helyen önállóan átkeljenek. A javaslat egy olyan közlekedési lámpa felállítása, amellyel az átkelni szándékozó gyerek vagy felnőtt egy gombbal megállíthatná az átkelés idejére a forgalmat, amikor pedig nincs ott senki, a lámpa nem világítana és nem lassítaná a forglamat. Így nem csak baleseteket lehetne megelőzni, de sok szülő nyugodtabban és ezért hamarabb elengedné egyedül a gyerekét; ezért a reggeli, a gyerekek iskolába szállítása miatti megnövekedett autóforgalmat is mérsékelhetné egy jól működő közlekedési lámpa.