Közlekedés és biztonság

közlekedés szervezési kérdés

Táró u Budatétény
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Közlekedés szervezési kérdésről szóló javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk a következőkről: Az árok átépítése vízjogi létesítési engedély köteles, csak komplex útépítéssel együtt oldható meg, amely meghaladja a költségkeretet, így a felvetést sajnos nem tudjuk szavazásra bocsátani.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

A budatétényi Táró utca Művelődés és Kistétény utca közötti szakaszán egy mély, nyitott esővízelvezető csatorna húzódik. Télen, havas időben ez nem is látszik, aki nem ismerős erre, könnyen bele is csúszhat. A Táró utca ezen szakaszán az úttest a csatorna mellett olyan keskeny, hogy csak egy autó fér el rajta, ez sokszor okoz problémát az itt lakóknak a kertből való autós kihajtásra. Sajnos egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy ezt az igen szűk utca szakaszt átmenő forgalomnak használják egyre többen és igen nagy sebességgel mennek végig rajta. Az itt lakóknak a parkolása is nehézkes, mivel csak a kapubejáróknál van lefedve a csatorna, ahol egy gépjármű tud csak megállni. Javasoljuk, hogy vizsgálják meg, lehetséges-e, hogy ennek az utca szakasznak a két végére egy-egy behajtani tilos tábla, kivéve célforgalom kerüljön kihelyezésre. Így az itt élőknek megkönnyítenék a kertből való kihajtást és megszűnne az átmenő forgalom is. Javasoljuk annak a megvizsgálását is, hogy lehetséges-e a csatorna végleges lefedése. Ennek költsége nyilván magasabb, ezért elsősorban a táblák kihelyezését kérjük megvalósítani.