Közlekedés és biztonság

Körforgalom a Tóth József utca elejére

Tóth József / Mária Terézia / Kossuth / Nagytétényi utak Budafok

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében.

 

A Körforgalom a Tóth József utca elejére c. javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk a következőkről: A javaslat egy komplex Budapesti Közlekedési Központ Zrt. által indított, folyamatban lévő projekt, így a felvetést sajnos nem tudjuk szavazásra bocsátani. A Tóth József utcától a Leányka utcáig tartó közmű-, út- és járdafelújítások lesznek a budafoki városközpontban, ily módon a Kossuth Lajos és a Mária Terézia utcákban is. Ezen felül megújul a villamos elágazástól a Városház téri végállomásig a villamos pálya, beleértve a megállókat is. 

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

A Tóth József, Mária Terézia, Kossuth és Nagytétényi utak kereszteződése forgalmas csomópont, ahol sok gyalogos és kerékpáros is átkel. Bár a gyalogátkelő helyeket táblák jelzik, a Kossuth utcai zebra egyébként hónapok óta nincs visszafestve. Az itt áthaladó autósok zöme pedig egyáltalán nem adja meg az átkelők számára az elsőbbséget, pedig bőven féktávon kívül láthatják az átkelési szándékot. Ezen túl a Tóth József utca felől busszal, kerékpárral vagy autóval érkezők a reggeli és délutáni időszakban csak várakozás után tudnak kikanyarodni. Az itteni terület kellően nagy egy körforgalom kiépítésére, ami mindkét fenti probléma orvoslását lehetővé tenné és kellő zöldfelülettel a kerület arcához méltóvá alakítaná.