Környezet

Két tűz helyett két víz közé szorulva

Endrődi u. - Honfoglalás út Budafok
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Két tűz helyett két víz közé szorulva elnevezésű javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk: csapadékvíz csatorna kialakítása fővárosi hatáskör, a Hosszúréti patakkal kapcsolatban felvetett ötlet pedig meghaladja a részvételi költségvetés keretét, ezért a javaslatát nem tudjuk szavazásra bocsátani. 

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

1. Víz: A Hosszúréti patak rendezésének rózsavölgyieket érintő elhúzódó ügye már mindenki előtt ismert . A további eroziót, kerítés beomlásokat, áradásokat miért nem lehet az érintett részeken a végleges megoldásig legalább ideiglenes beavatkozásokkal a biztonság érdekében megakadályozni? 2. Víz: Az Endrődi úton esős időben lezúdulo csapadékvíz a Honfoglalás úton az árok megteltén kívül a járdán is 20-30 cm magas újabb patakot okoz. Emiatt már többször elöntötte a garázsokat, alagsorokat, pincéket a víz. Ilyenkor az ingatlan megközelíthetetlen, mert ha a kaput kinyitnánk az ideiglenes védekezésünk ellenére bezúdul a víz az ingatlanokba. Az Endrődi u. teljes keresztmetszetében összefolyó(k) létesítésével - amik a hegyoldalról levezető többi utcában már megvalósultak -, valamint a Honfoglalás úton lévő árok rendbetételével , a biztonságot szavatolnák.