Közlekedés és biztonság

Kerékpárutak átgondolva

Mindhárom körzetben Nagytétény

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Kerékpárutak átgondolva című javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a probléma megoldása nem önkormányzati hatáskörbe tartozik, ezért a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Mindazonáltal a javaslatát nagyon fontosnak tartjuk, ezért mindenképpen továbbítjuk az illetékes országos hatáskörű szerv felé.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Itt most kerékpáros és gyalogosközlekedésről lesz szó, nehéz volt kategóriát választanom. Kerületünk lakói közül sokan vettek telket, vagy költöztek ki Érdre, Diósdra. Szeretnénk, ha kulturált gyalogos- és kerékpáros kapcsolat épülne ki a vasútállomások és a lakóövezetek között. A vasútállomások mellett lenne közWC és kerékpártároló, rámpa, kerékpár- és gyalogosút. Különösen azokon a helyeken kéne gyorsan lépni, ahol még van lehetőség nagyobb léptékű tervezésre, például Nagytétény-Diósd vasútállomás környéke teljesen rendezetlen. Itt jó lenne, ha kettős fasorral szegélyezett gyalogos és kerékpáros utak vezetnének a nagytétényi és a diósdi lakott területek felé. A Balatonra vezető kerékpárutat is jó lenne a saját kerületünkben európai színvonalon kialakítani. Fasorral szegélyezve, világítással, ivókutakkal, WC-vel ellátva. Nyáron például egy Balatonra kerekező holland házaspárnak kellett elmondanunk, hogy nincs tovább bicikliút, szálljanak fel itt a Camponánál a vonatra. A kerékpárutak kapcsolatát a szomszéd kerületekkel és kerékpáros szervezetekkel is hasznos lenne egyeztetni.