Oktatás és ifjúság

Iskolaudvarok korszerűsítése

Az iskolák udvarán Budafok
default image

Nem szavazható

 

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében.

 

Az Iskolaudvarok korszerűsítéséről szóló javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk a következőkről: Az iskolák kikerültek az önkormányzati fenntartásból, így a felvetést sajnos nem tudjuk szavazásra bocsátani. A tantervi kérdéskörben illetékessége csak a fenntartó Dél-Budai Tankerületi Központnak van. Az önkormányzat minden évben a fenntartóval egyeztetett módon és helyeken kisebb felújításokat, beruházásokat végeztet. Az intézmények sportolási lehetőségeit kiegészítve az intézmények közelében lévő sportpályákat és játszótereket is úgy fejleszti az önkormányzat, hogy a tantervi nevelésbe is beilleszthető legyen. 

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Az általános iskolai tanulók zöme, főleg az alsó tagozatosak, egész napjukat az iskolában töltik, viszont a tanítási időn kívül a szabadidő kulturált eltöltéséhez nincsenek megfelelő udvari berendezések, játékok. Az anyagi lehetőségek és az iskolák igényei szerint kellene az iskolaudvarok nívóját XXI. századi nívóra emelni. Legyen a gyerek az első!