Környezet

Hogy még több zöld mellett élhessünk..

Táró u- Bajcsy-Zs u.-Kötő u közötti elvadult terület. Budatétény
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Még több zöld között élhessünk című javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a felvetett probléma nagyon fontos és időszerű, viszont általános jellegéből fakadóan a részvételi költségvetésben, nem tudjuk projektként kezelni. Az önkormányzat vezetése azonban kiemelten kezeli a környezeti értékeink védelmével kapcsolatos teendőket. Éppen ezért, a hosszú távú környezetvédelmi koncepció mellé, elfogadott egy olyan stratégiát, ami konkrét lépéseket tartalmaz annak irányában, hogy az Ön által is megjelölt cél megvalósulhasson. Idei évben pedig egy új, ennek a témának dedikált szervezeti egységgel bővül a hivatal, megalakul ugyanis az úgy nevezett, Zöld Iroda.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Egyre több a környezetünkben az új építésű többlakásos, vagy társas-házi épület. Így a környék lélekszáma is növekszik akiknek parkolóhelyre lesz szüksége hiszen a hazai gépkocsiállomány folyamatosan nő. Ezzel sem tud lépést tartani a természet oxigéntermelő képessége,hiszen bokrok, fák kivágása előzi meg mindig az épületetek alapozását, közművek fejlesztését stb. Ha kicsit hosszabb távon tudunk gondolkozni rá kell ébredni, hogy valahogyan pótolni kellene azt a természetes területet amely tisztítja a környezetünk levegőjét, oxigént termel, megköti a szálló port, élhető helyszíne lehet a szabadidős tevékenységnek is. Mindez ma egyre kevesebb azon a területen ahol életünk túlnyomó részét eltöltjük. Nem a gépkocsik melletti járdán lehetne kocogni, sétálni, gyerekeket sétáltatni, ha erre lehetőséget teremtünk egy -egy kisebb parkkal. Az ingatlanokkal beépített területek mérete folyamatosan növekszik, és ezt nem követi a valóban zöld területek méretének a változása pozitív irányban. Igaz, hogy látszólag a kertes környezet gyarapszik, de elég egy csőtörés, vagy a környékünkön jellemző felszín alatti üregek vízmosása okozta károk, és jönnek a gépesített helyreállítást végző egységek és kérdezés nélkül kivágnak, irtanak pusztítanak maguk körül mindent. Kellene olyan zöld egységeket építeni, amelyek tabut jelentenek az emberi kapzsiságnak a mások egészségét semmibevevő hozzáállásoknak. A fák helyett emberek tudnak csak kiállni azok szerepéért, létjogosultságukért. pedig a természet önzetlenül igyekszik az emberi civilizált hibákat korrigálni. Az építkezéseken elszabaduló műanyagok, cementes zsákok hungarocell táblák útját is bokrok, sövények állják. Tudvalévő, hogy az elhanyagolt területeket egyszer csak kényszert érző emberek találják meg arra, hogy oda vigyék . lerakják szemetüket, hulladékaikat. A kormányzat is felismerte, hogy nincs elég erdőterülete az országnak lásd: VP5- 8.1.1-16 Erdősítés támogatása | Széchenyi 2020