Közösség

Helytörténeti kiállítás és ifjúsági városháza

Kossuth utca 24., a jelenleg helyreállítás alatti épület. Budafok

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Helytörténeti kiállítás és ifjúsági városháza című javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Kossuth24 felújítására pályázatot nyújtottunk be a Fővárosi Önkormányzat, TérKöz alapjához. A nyertes pályázatunkban, konkrét tevékenységet hagytak jóvá, melytől eltérést nem engedélyez a felügyeleti szerv, így az az eredeti terveknek megfelelően, művészeti galériának és helytörténeti kiállításnak ad majd helyet az épületegyüttes.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

A most futó Tér-köz pályázat lezárulta után, mintegy "profiltisztításként" a Kossuth utca 24-ben kizárólag helytörténeti kiállítás lenne, és - például érdi, óbudai példa alapján - ifjúsági önkormányzat működhetne. Itt volt a régi városháza, ennek szellemében a választott ifjúsági polgármester és képviselő-testület az egész világon ismert módon együttműködne a tényleges városvezetéssel. Ugyanakkor végre megfelelő méretű térben lenne a helytörténeti gyűjtemény állandó és időszaki kiállítása, melybe a budafoki egyházak kiállításai is bele tudnának tartozni, valamint a testvérvárosok történelmének bemutatása is. A buszmegálló melletti virágos terület részleges megtartásával az asztaloknál a padokon ülve a ház külső falára vetített fotókat nézhetnének a várakozók A közeli Könyvtár Topotékájából és a kerületi fotósok alkotásaiból válogatva színes és élményszerű képeket láthatnának az emberek. Összességében pedig ez a hely lehetne a budafoki lokálpatriotizmus központja.