Közlekedés és biztonság

Hegyre fel!

Kossuth L. utca (és közvetlen környéke) Budafok
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Hegyre fel! elnevezésű javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk: a javaslatban szereplő ötlet keretösszege meghaladja a részvételi költségvetés által biztosított határokat, így a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. 

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Közforgalmú felvonó(k) létesítése közterületen vagy középület(ek)ben. Javasolt helyszín: Kossuth L. utca közvetlen környezete (a tapasztalatok alapján később további helyszíneken is a kerületben). A fejlesztés célja, hogy a gyalog (továbbá kerekesszékkel, gyermekkocsival stb.), kerékpárral és más mikromobilitási eszközzel közlekedők elérjék a városrész magasabban fekvő részeit. Mindez ösztönözhetné e környezetbarát helyváltoztatási módok használatát, és növelné a mobilitási lehetőségeket a kerület tömegközlekedéssel nehezen elérhető részein, ahonnan a kerület központja kis távolságra fekszik, de csak jelentős szintkülönbség leküzdésével (lépcsőkön, kerülővel) érhető el. Hasonló megoldásra számos példa látható Európában, pl. Lisszabon, Bilbao.