Kultúra és örökség

Hárosi Haditechnikai Múzeum

A volt Hárosi Laktanya Budafok
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Hárosi Haditechnikai Múzeumról szóló javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk: a javaslatban szereplő Hunyadi laktanya területének fejlesztése a vonatkozó törvény értelmében nem a kerület, hanem a Főváros hatásköre, így a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. 

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

A Laktanya volt a régi magyar szertár. Lehetne belőle egy jó múzeum. A Hadtörténeti Múzeum haditechnikai gyűjteményét, ami most Kecelen van méltó helyen lehetne bemutatni. A technika , mint a Vasúttörténeti Parkban működés közben lenne megtekinthető. A Dunán lehetne hajózni a dunai hadihajókkal és kétéltüekkel. A harckocsik is működnének. A közlekedés is jó. A szállításhoz van út, vasút és a Duna. Kapcsolódna a honvédelmi neveléshez. Végső és nem utolsó sorban az alvó kerületünk nemcsak egy pezsgő és bor hétvégéről lenne ismert. Az angol, német, francia és orosz múzeumok több százezres látogatót fogadnak évente és ez a kerületünknek a reklámon kívül tartós bevételt is generálhatna. Természetesen a megvalósításban nemcsak a kerületi költségvetésre gondoltam! Egyszer már lehetett volna! Nem kellene elszalasztani!