Közlekedés és biztonság

Gyalogjáró akadálymentesítése

Vöröskereszt és József Attila utca közötti parkban a gyalogutak lépcsői mellett rámpák kialakítása Budafok

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Gyalogjáró akadálymentesítéséről szóló javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk: A környező József Attila és Vöröskereszt utcák akadálymentesek. A parkon belül van lehetőség az akadálymantes átjutásra, amely azért nem az egyenes lépcsős járda nyomvonalát követi, mert az meghaladná a szabvány engedte meredekséget, ezért nem támogatjuk, javasoljuk, hogy “cikkcakkban” használják az akadélymentes sétányt. Ennek mentén pihenőpadokat helyeztünk el.  A babakocsival közlekedők részére a tervezés során a József Attila, illetve Vöröskereszt utca irányából van járható útvonal, így a felvetést sajnos nem tudjuk szavazásra bocsátani.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

2018-ban felújították a lakásaink közelében lévő parkot és játszóteret a Vöröskereszt utcában. A felújítás során kicserélték a Háros Vasútállomás buszmegállótól az óvoda és lakó telep felé vezető, beton járólappal burkolt gyalogutat és lépcsőket. Már a munkák kivitelezése során javasoltam, hogy a lejtős terep adottságai miatt szükséges lépcsők mellé alakítsanak ki ferde rámpákat is, hogy a babakocsikkal, gyerekkerékpárokkal, (játszótér mellett van az út) érkező családok, a kerekes bevásárló kocsikkal, bőrőndökkel közlekedők (buszmegállótól jön az út), vagy a lépcsőkön nehezebben járók, könnyebben tudjanak közlekedni. A lépcsők mellet a rámpáknak szükséges hely megvan. A megvalósítás sokkal inkább jó szándék, mint költség kérdése és sokunknak megkönnyítené a mozgást. Elgondolásomat a mellékelt fényképekkel illusztrálom, a meglévő és a javasolt megoldás vázlat bemutatásával. Kérésem kedvező elbírálásában bízva. üdvözlöm Önöket