Közlekedés és biztonság

Földút aszfaltozás Kunyhó utca – Dukát utca

Kunyhó utca - Dukát utca Nagytétény
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Földút aszfaltozás Kunyhó utca – Dukát utca tárgyú javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk: a Diótörő út – Barackos út – Bartók Béla út – Balatoni út által határolt Óhegyi területen belül három ütemben vannak kijelölve fejlesztésre tömbök, azonban ezen területek átsorolása is rendkívül komplikált, sok érdekelt és figyelembe veendő szempont összehangolása szükséges a területek átsorolásának megindításához. A területen szükség van megfelelő szélességű úthálózat kiépítésére, mely alatt a hiányzó közművek létesítése is szükséges. Az útszélesítéshez magántulajdonú ingatlanokból területek átadása szükséges, mely a területen jellemző osztatlan közös tulajdonú ingatlanok esetén különösen komplikált. Az aszfaltozást a terület későbbi rendezése után célszerű elvégezni, valamint az útépítés tervezett költségigénye  meghaladja a részvételi költségvetés által biztosított határokat, így a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Ezen felül tájékoztatjuk, hogy a részben lakóövezettel határos Dukát utca kiépítésére már vállalkozási szerződéssel rendelkezünk, 2020-ban valósul meg a beruházás. A Kunyhó utca külterület, így itt a beruházást meg kell előzzék azok, a városrendezési munkálatok, melyek messze meghaladják a részvételi költségvetés kereteit.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Sok ember életét keseríti meg a rossz minőségű út, a kátyúk, a por Óhegyen. Egyre nagyobb a forgalom a Dukát és a Kunyhó utcákban, ezért lenne szükséges mielőbb a két utca aszfaltburkolattal történő ellátása.