Környezet

Faültetés

A teljes kerületben Budatétény
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Faültetésről szóló javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a felvetés az általános megközelítés miatt nem projektesíthető, így sajnos nem tudjuk szavazásra bocsátani. Azonban munkatársaink egyetértenek az ötlettel és bár az Ön által becsült ültetési és gondozási költség ennél jelentősen nagyobb, kiemelt figyelmet szentelünk ötletének. Egyúttal felhívjuk szíves figyelmét, hogy sok azonos tartalmú fásítási javaslat érkezett be hozzánk, javasoljuk, hogy szavazatával támogassa ezeket. 

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

A faültetés a legegyszerűbb módja a globális felmelegedés elleni harcnak. Több civil kezdeményezés indult már faültetési projektekre (pl. https://www.myforest.hu/) de akár önkormányzati szervezéssel is megoldható lenne. A cél: minden XXII. kerületi lakos után 1 fa ültetése a kerületben, arra megfelelő területeken. Költségek: Csemete: 300 HUF Gondozás: 200 HUF Teljes költség 55.000 fa elültetésre: 27.500.000 HUF Ha sikerülne a gondozást önkéntesekkel megoldani, akkor 40% megspórolható, vagyis összköltsége: 16.500.000 HUF Ki ne szeretne egészségesebb, hűvösebb, zöldebb környezetben élni?