Közlekedés és biztonság

Egyirányú utcák megnyitása kétirányú kerékpáros forgalom számára

Mező utca, Promontor utca, Temető utca, Anna utca és még további utcák igényfelmérés alapján Budafok

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

Egyirányú utcák megnyitása kétirányú kerékpáros forgalom számára című javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a probléma megoldása nem önkormányzati hatáskörbe tartozik, ezért a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Mindazonáltal a javaslatot fontosnak tartjuk és továbbítjuk az illetékes fővárosi hatóság felé. A BRK első és második szavazási körének lezárulta után a fővárosi illetékességű projektekről szimpátiaszavazást szervezünk, melynek eredményét eljuttatjuk a döntéshozókhoz, ezzel is alátámasztva a javaslatok lakossági támogatottságát. Ezen szavazás részleteiről a későbbiekben tájékoztatjuk. 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

A kerületben is egyre több utcát nyilvánítanak egyirányúvá, mely a távolság-érzékeny kerékpáros közlekedést fokozottan hátrányosan érinti. Amennyiben forgalomtechnikailag megoldható, kérem a KRESZ-táblák kiegészítésével és esetleg felfestéssel jelezve tegyék lehetővé a kerékpárosok behajtását mindkét irányból a budafoki Mező, Promontor, Temető és Anna utca esetén; esetleg megfontolandó még felmérések alapján további utcák bevonása is. További adalékok a pályázat indokoltságához: https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/33867/egyiranyu-utca-megnyitasa-ketiranyu-kerekparforgalomnak https://kerekparosklub.hu/szakmanak/kozlekedes/egyiranyu-utcak-megnyitasa-ketiranyu-kerekparos-forgalom-szamara