Egészség

Egészségmegóvás

Bármely önkormányzati tulajdonban lévő helyszínen Budafok
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

Az egészségmegóvás című javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Káldor Adolf Szakrendelő gyógytorna helyisége – noha nagysága és kialakítása a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő – előttünk is ismerten szűkös. Mivel a tér esetleges megnagyobbítására épületszerkezeti és statikai okok miatt a Szakrendelő felújításakor nem volt mód, egyéb, akár más helyütt történő feladatellátásra keresünk megoldást, ami azonban nem pusztán helyiséggazdálkodási, hanem orvosszakmai kérdés is. A Szakrendelőben, beleértve a gyógytornát is, a betegellátás előjegyzéssel történik; az adminisztratív, beteginformációs feladatok ellátása azonban az épület földszintjén található betegregisztráció feladat. A gyógytornára érkező betegek beosztásának és csoportba sorolásának döntéséből azonban kihagyhatatlanok a gyógytornászok, hiszen ezekben a kérdésekben kizárólag ők tudnak szakmai szempontokat érvényesíteni. Abban a tekintetben nagyon számítunk a lakosság tájékozódási készségére, megértő együttműködésére, hogy a betegregisztrációnál és számos további felületen elérhető információk beszerzéséhez ne a szakszemélyzetet keressék, akadályozva őket a gyógyító munkában

Az új helység megtalálásáig, szíves türelmét kérjük.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Egy új fizikoterápiás központ létrehozását javaslom, vagy a jelenlegi kibővítését egy mágneses terápiás készülékkel, Bemer ággyal, gyógymasszázs lehetőséggel. Elengedhetetlen egy gyógytornára alkalmas terem kialakítása. A jelenlegi tornaterem nem tudja kielégíteni az igényeket.