Környezet

Dunamenti partszakasz rekreációs célú rendezése

Dunamenti partszakaszok Budafok
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

Dunamenti partszakasz rekreációs célú rendezése című javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a probléma megoldása nem önkormányzati hatáskörbe tartozik, ezért a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Mindazonáltal a javaslatot fontosnak tartjuk és továbbítjuk az illetékes fővárosi hatóság felé. A BRK első és második szavazási körének lezárulta után a fővárosi illetékességű projektekről szimpátiaszavazást szervezünk, melynek eredményét eljuttatjuk a döntéshozókhoz, ezzel is alátámasztva a javaslatok lakossági támogatottságát. Ezen szavazás részleteiről a későbbiekben tájékoztatjuk. 

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Úgy gondolom, hogy a kerület lakosainak a legtöbbet az adná, ha a dunaparti területek lennének esztétikusan, sportolásra, pihenésre, rekreációra alkalmas módon átalakítva. Fantasztikus adottsága a kerületnek a dunaparti elhelyezkedés. Azonban ennek kihasználtsága nálunk minimális. Ez különösen szembetűnő a XI. kerület Kopaszi gát projektjével és az óbudai Római parttal való összehasonlításban. A Kis-Duna partszakasza elszomorító állapotban van annak ellenére, hogy nyilvánvaló, hogy sokak igénye még így is, hogy ott sétáljanak, biciklizzenek, kocogjanak, netán evezzenek, télen korcsolyázzanak. A jacht kikötő és töltő állomás létesítésekor sokan abban reménykedtek, hogy a környezetet terhelő beruházás legalább a régió rendezését vonja maga után. Látva, hogy a folyamatosan épülő új társasházi lakásokba mennyi új család költözik kisebb, nagyobb gyerekekkel én úgy gondolom a fiatalodó kerületünk számára ugyanolyan "zarándokhellyé" válhatna a rendezett Dunapart, mint a zsúfolásig telt Kopaszi gát a szerencsés szomszédaink számára. Mivel nekünk nincs ilyenünk, ezért mi, XXII. kerületiek is kénytelenek vagyunk oda átjárni, ha kellemes, esztétikus és rendezett vízparti környezetre vágyunk. Megépíthetnénk mi is a mi "Kopaszi gátunkat" (?)!