Kultúra és örökség

Dunafok kertmozi – a mozi szelleme – közösség ereje

Hajimichael Ádám, Gombossy Gergely, Ulrich Roland Budafoki dunapart - Dunafok Budafok
Beruházás várható költsége: 12 millió forint
153 Szavazat
Római part mintájára dunaparti - árvíz esetén part közeli - kertmozi kialakítása vagy családi vetítések Budafok belvárosában. A projekt a Dunafok szabadidőpark részeként, a meglévő szabad területeken kerülhetne kivitelezésre, ahol szabadtéri színpad, kertmozi kaphatna helyet. A kerületi civil szervezetek és a Művelődési Központ szabadtéri programjait is szolgálná egyúttal, ahol minden korcsoport számára kellemes környezetben lehetne kulturális eseményeket lebonyolítani, programokat szervezni. Több szabadtéri rendezvénynek is helyszínt biztosíthatna, amely a kerület színesebbé tételéhez is hozzájárulna egyúttal a közösség építésében is részt vehetne. A csalàd minden tagja számára kellemes kikapcsolódást biztosíthatna. Sportesemények közvetítését is sokkal jobb együtt nézni. Ha itt nem férne el a folyamatban lévő további önkormányzati fejlesztés miatt a helyszín: a régi moziépület helyén. Bár sajnos a budafoki mozi épületét nem lehetett megmenteni, a mozi szelleme tovább élhet a közösséggel. A régiek számára eddig is moziként ismerős helyszín (Szieszta pont+murvás parkoló) jelenleg még funkcióját keresi a városlakóknál.
A téli időszakban tökéletes helyszín a korcsolyapályának és a borfesztivál is gyorsan befogadta. Városszövetileg ideális elhelyezkedésű pláza, nyári estéken hangulatos szabadtéri mozivá varázsolható. Ezáltal az ifjú budafokiak számára is a mozizás helyszíne lesz, és nemcsak egy szomorú emléktábla fog emlékeztetni a hajdani mozira! Célcsoport: családok. A vetített filmek jó megválasztásával egyszerűen számítható kik jönnének mozizni.  Az ingyenes szabadtéri vetítések minden társadalmi osztály számára vonzó programmá válhatnak, olyanoknak is, akik amúgy nem tudnák az egész családot az egyre drágább multiplex mozikba elvinni. Megvalósítás: Bár izgalmas és romantikus program, egy kültéri mozi megvalósítása nem kerül csillagászati összegekbe, a szükséges anyagok beszerzése sem nagy kihívás. Egy gyors google kereséssel találhatunk cégeket akik le tudnák bonyolítani a kiépítést. (http://www.legvaszon.hu/kulteri-mozi.php)
" -Nagyi, miért mozi szellem ez a mozi? - Hát tudod réges régen itt volt a budafoki mozi amiben még én is néztem filmeket. - De jó, hogy ma is a mozi helyén mozi van! - Kisunokám, máskor is eljövünk!"