Közlekedés és biztonság

Dénár utca közvilágítás javítása, zártkertek átminősíté, Aranyvessző utca rendezése

Dénár utca, Aranyvessző utca Nagytétény
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Dénár utca közvilágítás javítása, zártkertek átminősítése, Aranyvessző utca rendezése tárgyú javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk: a Diótörő út – Barackos út – Bartók Béla út – Balatoni út által határolt Óhegyi területen belül három ütemben vannak kijelölve fejlesztésre tömbök, azonban ezen területek átsorolása is rendkívül komplikált, sok érdekelt és figyelembe veendő szempont összehangolása szükséges a területek átsorolásának megindításához. A területen szükség van megfelelő szélességű úthálózat kiépítésére, mely alatt a hiányzó közművek létesítése is szükséges. Az útszélesítéshez magántulajdonú ingatlanokból területek átadása szükséges, mely a területen jellemző osztatlan közös tulajdonú ingatlanok esetén különösen komplikált. Számos telek alakja, mérete szélessége nem alkalmas arra, hogy lakóövezeti hasznosítás történjen. Már vizsgáljuk a terület átsorolásának lehetőségeit, fejlesztési irányait. Továbbá az átsorolás költségigénye lényegesen meghaladja a részvételi költségvetés által biztosított határokat, így a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Tájékoztatjuk, hogy a Dénár utca Libertás és Aranyvessző utcák közötti szakaszát ebben az évben tervezzük szilárd burkolattal kiépíteni, melyhez egyes elektromos oszlopok áthelyezése szükséges. Ennek keretében megvizsgáljuk a közvilágítás optimalizálásának lehetőségeit.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

A Dénár utcában nem megfelelő a közbiztonság, mert hiányzik 1 vagy 2 villanyoszlop. Nem tudom, ez miért így lett kialakítva, de biztonsági okokból kellene pótolni. Az Aranyvessző utcában pedig télvíz idején életveszélyes közlekedni. Sajnos egyre nagyobb a forgalom, szűk az út, nem biztosított a kiállás, mert az új társasház lakói állnak a néhány beugróban. Főleg jeges, csúszós úton ez nagyon veszélyes. És ha esetleg bekerül a környék a költségvetésbe, jó lenne a környékbeli zártkertek átsorolását is betervezni, mely kb 20 éve nyúló folyamat. Ezáltal is biztonságosabbá lehetne a környéket tenni, hiszen a zártkertekbe felmenő szolgalmi utakon nincs közvilágítás.