Környezet

Csapadékvíz elvezetése

Füzike utca Budatétény
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Csapadékvíz elvezetéséről szóló javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a csapadékcsatornák építése nem önkormányzati hatáskörbe tartozik, ezért a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Mindazonáltal javaslatát fontosnak tartjuk és továbbítjuk az illetékes Fővárosi hatóságnak.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Tisztelt Városvezetés! Kérjük a pályázat elbírálásakor a leírtak figyelembe vételét. 2001. óta lakunk a Füzike utcában. Nekünk a csapadékvíz elvezetése okozza a legnagyobb problémát. Ezen időszak alatt többször befolyt a pincénkbe az esővíz. Minden alkalommal levelünkkel és mellékelt képekkel megkerestük az illetékeseket. Esőzéskor a meglévő szikkasztó árkok nem tudják elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű vizet. Ha a szennyvízcsatorna megtelik, visszaáramlik a szennyvíz az utcára, és a garázsokba. A Füzike utca mindkét végéről a közepe felé lejt, tehát medenceként működik. A környező utcákban történt építkezések, utak aszfaltozása, valamint a Kamaraerdőből a 70-es út alatt átfolyó esővíz a Karéj utcán keresztül is a mi utcánkba folyik. Látható a mellékelt képeken. Rettegünk az esős időszakokban, nem merünk elutazni, mert nem tudjuk hazaérkezésükkor mivel szembesülünk. Hozzátesszük még, hogy sajnos nem fiatalodunk, és ezzel járó teendőket (szivattyúzás, fertőtlenítés, takarítás) egyre nehezebben tudjuk megoldani. Örülünk, hogy kerületünk fejlődik, épül és szépül, de számunkra jelenleg a csapadékvíz elvezetésének megoldása a legfontosabb. Tisztelettel: Zsoldos Imréné és Családja