Környezet

Buszmegállók mentesítése a cigaretta-csikkektől

Nagytétényi úton lévő buszmegállók mindhárom körzetben Budatétény

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

Buszmegállók mentesítése a cigaretta-csikkektől című javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a probléma megoldása nem önkormányzati hatáskörbe tartozik, ezért a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Mindazonáltal a javaslatot fontosnak tartjuk és továbbítjuk az illetékes fővárosi hatóság felé. A BRK első és második szavazási körének lezárulta után a fővárosi illetékességű projektekről szimpátiaszavazást szervezünk, melynek eredményét eljuttatjuk a döntéshozókhoz, ezzel is alátámasztva a javaslatok lakossági támogatottságát. Ezen szavazás részleteiről a későbbiekben tájékoztatjuk.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Alaphelyzet: A Nagytétényi út mentén levő buszmegállókban gusztustalan szétszórt cigarettacsikkek lepik el a földet. Legtöbbször nincs kitéve a csikk gyűjtésére alkalmas szemetes, mivel a megállókban elvileg tilos a dohányzás. Ötlet: Dohányzásra alkalmas helyek kijelölése, csikkgyűjtő szemetesekkel, és söpörhető burkolattal, a megállóktól kicsit távolabb. A meglevő csikkek felszedése közösségi akciók keretében, ahol a résztvevők gumikesztyűt kapnak, az összegyűjtött szemetet pedig elszállítják a szervezők. A buszmegállókban burkolati jellel és táblákkal jól észrevehetően elválasztva kialakítani a füstmentes helyeket a dohányzó-helyektől. Dohányboltok bevonása az akcióba, minden árusítóhely vállaljon folyamatosan dohányzó-szemetes ürítést és annak tisztán tartását a saját-bolt forgalmától függően.