Közösség

Budafoki piknik – a Kossuth Lajos utcán

Budafok Kossuth Lajos utca Budafok

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Budafoki piknik – a Kossuth Lajos utcán című javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az ötlet megvalósítása nagyon sok kellemetlenséggel jár az ott lakók és a fő útvonalon közlekedő lakosság felé. A forgalmi terelések miatt erősen kétséges, hogy engedélyeznék-e ennek a rendszerességét, mert a borfesztivál idején is hónapokat vesz igénybe a rendezvényhez kapcsolódó a forgalomtechnikai tervezés, ezért a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Kossuth Lajos utca időszakos gyalogosítása a taktikus urbanizmus eszközeivel. Mit jelent ez? Az utca teljes gyalogosításával évek óta küzd az önkormányzat. A problémahalmazt átlépve tegyünk egy próbát! Néhány napra, egy-egy hétvégére zárjuk le az utcát! Szervezzünk eseményeket! Tegyünk ki néhány széket, asztalt, mint tették ezt először New Yorkban a Broadwayen és a Times Squaren, majd világszerte, hogy visszanyerjék az autóktól az utcát, az utat, a teret ( http://www.ebook777.com/tactical-urbanism-short-term-action-long-term-change/ ). Fedezzük fel a hajdani főutcát, mint életteret! Piknikezhetnénk nyáron, ősszel, télen, és tavasszal! Ne csak a borfesztivál alkalmával találkozzunk a hömpölygő tömegben. A lassú átalakulás szemléletformáló, bízzunk abban, hogy egyre többen megszeretik Budafok központját! Ahogyan az utca egyre szebb lesz, mi is jobban megismerjük egymást, az elhanyagolt utcával együtt a közösség is felépül.