Közlekedés és biztonság

Budafok Elágazás gyalogos és kerékpáros közlekedésének fejlesztése

"Budafok Elágazás" megálló környéke Budafok

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Budafok Elágazás gyalogos és kerékpáros közlekedésének fejlesztése című javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a probléma megoldása nem önkormányzati hatáskörbe tartozik, ezért a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Mindazonáltal javaslatát fontosnak tartjuk, annak elemeit saját hatáskörben megvizsgáljuk, a javaslatcsomagot pedig továbbítjuk az illetékes fővárosi hatóságnak.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

"Budafok Elágazás" gyalogos és kerékpáros közlekedésének fejlesztése A környéken élőknek és a kerékpárral közlekedőknek jelentős kellemetlenséget okoz a villamos megálló környékén való közlekedés. A problémák vázlatosan a mellékelt képen is szemléltetve: - Járdák hiányoznak, nem lehet akadálymentesen közlekedni (babakocsi, kerekesszék..) - Veszélyes kereszteződések, kijelölt gyalogos átkelőhelyek hiánya. - Jelentős kerülővel lehet csak megközelíteni az Ady Endre út elejéről (58-as buszmegálló, Pista Néni Söröző) a kerületi infrastruktúrát. Különösen igaz ez babakocsival és kerekesszékkel. - Kosz, szemét, hontalanok és elburjánzott növények. Ez a kerület szégyenfoltja. (Ugyanakkor a környéken lévő ingatlanok nagy értékűek és rendezettek.) - Veszélyes és szabálytalan módon közlekedő kerékpárosok. Más módon nincs lehetőségük jelentős kerülő nélkül átjutni. Megoldási javaslatok a mellékelt képen is: - Járdák és kijelölt gyalogátkelő helyek létesítése - a 47-es villamos megállója alatt alagút felújítása - lépcső létesítése a 41-es villamos peronjától a felüljáró alatti buszmegállóhoz (lásd melléklet) - a terület növényzetének karbantartása - Kétirányú kerékpáros forgalom támogatása a felüljáró alatti szakaszon, fizikailag is leválasztott szembejövő forgalmat is támogató megoldással.