Közösség

Bridzsklub, kártyaklub, társasjáték klub kialakítása

Klauzál Ház, könyvtárak Budatétény
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

Bridzsklub, kártyaklub, társasjáték klub kialakítása című javaslatát megvizsgáltuk. Budafok-Tétény Önkormányzata hisz az önszerveződő közösségekben, éppen ezért fordít, éves szinten is komoly összegeket arra, hogy a helyiek igényeit sokkal magasabb szinten kiszolgálni képes civil szervezeteket támogassa. Ezen együttműködésnek keretein belül támogatjuk a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületét, akik tartanak az Ön által is hiányolt bridge klubot, ezért javaslatát nem tudjuk szavazásra bocsátani. Akár ők, akár a többi közösségi házunkat üzemeltető civil egyesület, nagyon széles, nyugdíjasoknak szóló programkínálattal készül minden évben (bővebben itt tájékozódhat). Abban teljesen igaza van, hogy ezeket az információkat több helyről kell összeszedni, így megfogadva tanácsát, ebben az évben igyekezni fogunk, hogy akár az önkormányzat honlapján, akár a helyi újságban, jól láthatóan, egy helyre gyűjtsük össze ezeket a lehetőségeket. 

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Az idősebb generáció számára a társasági élet, új emberekkel való ismerkedés, és a folyamatos agytorna rendkívül fontos az aktivitásuk megőrzéséhez, szellemi teljesítményük fenntartásához, jó közérzethez. A XI. kerületben működik az Újbuda 60+ program, számos klub programot kínálva az idősebb korosztálynak. Hasonlóképpen javaslom kerületünkben egy bridzsklub beindítását, ahol a kezdők is elsajátíthatnák a játék alapjait, illetve haladóbbak partnerre találhatnának, és oktatók segíthetnék a játék elmélyítését. Más kártyajáték, fejtörők, és egyéb memóriát fejlesztő játékok megrendezése is fontos lenne, ezzel megelőzve az idősebb korúak szellemi teljesítményének hanyatlását, és segítve a közösségi életük fejlesztését. A klubok létrehozását vagy a Klauzál Ház keretein belül, vagy a könyvtárakban tartom megvalósíthatónak.