Kultúra és örökség

BAKÁK’22-Honvéd Múzeum /Kiállítóhely/ létrehozása

Budafoki Művészeti és Helytörténeti Galéria vagy önálló helyszín vagy a volt Hárosi laktanya Budafok
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A BAKÁK’22-Honvéd Múzeum/Kiállítóhely létrehozása elnevezésű javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk: a Hárosi Laktanya területe nem tartozik önkormányzati hatáskörbe, így a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. 

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Állandó kiállítóhely gyűjteménye: - emléket állíthatnánk az első-, második világháborúban elesett, részt vett kerületi polgároknak/képek, emlékiratok, helyi dokumentumok alapján/ - az 1956-os forradalom helyi eseményeiről, résztvevőiről megemlékezés - kordokumentáció, visszaemlékezések, eredeti fotók - katonai egyenruhák bemutatása az 1900-as évektől napjainkig -eszközökkel, felszereléssel, könyvekkel, zászlókkal, kitüntetésekkel, eredeti dokumentumokkal (a magángyűjtemény már rendelkezésre áll!) - Honvédelmi ismeretek kerületi iskolásoknak , Honvédelmi nevelés kihelyezett órák keretében a kiállítás anyaga alapján a leendő iskolai tananyag figyelembe vételével